top of page

PROMOSYON ÜRÜNLERİ NELERDİR?



Promosyon ürünleri firma ve kuruluşların reklam materyallerinden en önemli tanıtım faaliyetlerinden bir tanesidir.

Söz konusu tanıtım faaliyeti yapmak isteyen firmalar promosyon ürünü dağıtmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi pazarlama departmanlarının işini kolaylaştırmak ve pazarlama tekniğinin dönemsel olarak ürün çeşidi olarak belirledikleri ürünlerin üzerine serigrafi baskı, tampon baskı ve UV baskı yöntemlerini kullanarak şirket logosu yada ürünün markalaşmasına yardımcı olması amaçlanmaktadır.

Dönemsel olarak baskılı imalat olarak dağıtımı planlanan ürünler içerisinde mevsime de bağlı kalınarak ilkbaharda yağmurluk, şemsiye, şapka, anoraklar vb gibi bir takım ürünler tercih edilirken kış aylarında Termoslar, bardak, polar battaniyeler, yılbaşı için yapılan takvimler, ajandalar, saatler, kalemler, yaz aylarında ise yazlık promosyon ürünü olarak çantalar, oyuncaklar, spor malzemeleri, dizlikler, futbol topu, basketbol topu, voleybol topu, stres topu, deniz topu, deniz yatağı, balon, patpat balon gibi ürünler tercih edilir.

Birde mevsim kısıtlaması olmayan promosyon ürünler bulunmaktadır, bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz; Magnetler, kupalar, bardak altlıkları, kalemler, anahtarlıklar, çakmaklar, oto kokuları, Rozetler, kırtasiye ürünleri kullanılabilmektedir.

Promosyon çalışmaları çerçevesinde bir sınırlama yaparak hangi firmaların bu çalışmalar içerisinde olduğunu söylemek imkansızdır. Faaliyet içerisinde olan firmalar, kurumlar, Belediyeler, Sağlık kuruluşları, Spor kulüpleri, Okullar, Eğitim Kurumları, Dernekler ve daha bir çok kurum ve kuruluşlar tanıtım etkinlikleri ve pazarlama personeli aracılığıyla bu tanıtım faaliyetleri içerisinde yar almaktadır.

Promosyon dağıtım çalışmaları çerçevesinde promosyon dağıtımı firmalar açısından üç ana temel esas almıştır. Bunlardan birincisi piyasa yeni giren firmaların satışını yaptıkları ürünlerin markalaşma sürecinde hedef kitle doğrultusunda akılda kalıcı olmasını sağlamak, ikinci olarak faaliyetlerine uzun yıllar devam eden firmaların marka değerlerini diğer rakip firmalar açısından konumunu korumak ve daha da geliştirmek diyebiliriz. Bir diğer konuda bu biraz gizli reklam niteliği taşımasına karşın sosyal etkinlikler çerçevesinde yine amaçlanan diğer tanıtım faaliyetlerin yardımcı ve destek olması amaçlanmaktadır. Promosyon dağıtımını yanı sıra tüm bu tanıtım faaliyetlerini desteklemek amacıyla dönemsel olarak düzenlenen kampanyalar çerçevesinde reklam sloganları ile bu tanıtım faaliyetini taçlandırmaktır.

Tüm bu tanıtım faaliyetleri çerçevesinde günün sonunda döngülerinin elle tutulur bir karlılık elde etmek olduğudur. Firmalar karlılık esasını baz alırken devlet kurum ve kuruluşları veya kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar promosyon çalışmalarını prestij amaçlı olarak veya tamamen sosyal etkinlik çerçevesine bu promosyon ürünlerinin dağıtımını hedeflerler.


1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page